In uw praktijk zult u waarschijnlijk regelmatig een cliŽnt/patiŽnt doorverwijzen voor psychologische hulp. U vindt het vast belangrijk dat uw cliŽnt snel de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft en niet eerst op een wachtlijst terecht komt. Daarnaast zal uw keuze om naar een bepaalde hulpverlener door te verwijzen mogelijk afhankelijk zijn van het al dan niet vergoed worden van de verleende zorg.

Onze Psychologenpraktijk Helianthus verleent psychologische zorg op maat zonder wachtlijsten. Op dit moment werken wij in de praktijk met twee psychologen, te weten Nettie Breugem en Brenda Fidder. Wij hebben inmiddels ruime ervaring opgedaan in therapeutische hulp, psychodiagnostiek, coaching en mediation.

Psychologenpraktijk Helianthus verleent psychologische hulp aan volwassenen met klachten van psychische, psychosomatische of psychosociale aard. De hulpverlening kan zowel behandeling, begeleiding als preventie omvatten. In principe behandelen wij alle mogelijke psychologische problemen, mits de problemen niet van psychiatrische aard zijn. Het kan gaan om vage klachten (bijvoorbeeld lichamelijke klachten waarvoor geen medische oorzaak is gevonden of onbestemde angsten) of concrete problemen (bijvoorbeeld problemen op het werk, relatieproblemen of problemen in de relatie ouder-kind). Verder valt te denken aan: spanningsklachten, angstklachten, hyperventilatie, dwangklachten, slaapproblemen, rouwproblemen, aanpassingsproblemen, levensfaseproblemen, assertiviteitsproblemen, burn out, fobische klachten en depressieve klachten.

De kenmerken van onze praktijk zijn:
Zorg op maat: na een uitgebreide intake aangevuld met psychodiagnostisch onderzoek, stellen wij in overleg met de cliŽnt een persoonlijk behandelplan op. Dit behandelplan wordt opgestuurd naar de huisarts. De behandeling is gericht op de actuele problemen en klachten van de cliŽnt. Indien nodig overleggen wij tussentijds met de huisarts. Aan het eind van iedere behandeling volgt een tevredenheidsonderzoek om inzichtelijk te maken hoe de cliŽnt de psychologische zorg heeft ervaren. De huisarts ontvangt na afloop van de behandeling een afsluitende brief waarin het verloop en de resultaten van de therapie staan vermeld.
Geen wachtlijsten: binnen maximaal zeven werkdagen na aanmelding start de behandeling. Op het moment dat er in onze praktijk geen plaats is, zorgen wij ervoor dat uw cliŽnt bij een ervaren collega-psycholoog terecht kan.
Kortdurende behandeling: gemiddeld gesproken omvat een behandeling ongeveer 12 sessies, mits de klachten niet te ernstig zijn en niet al langdurig bestaan.
Consultatie/advies: u kunt bij ons ook terecht voor consultatie/advies. Mogelijk wilt u eerst een diagnose voor een cliŽnt of heeft u behoefte aan advies voor doorverwijzing.
Vergoeding: Wat de zorgverzekeraar exact vergoedt zoeken wij voor de cliŽnt meteen bij aanmelding uit. Binnen maximaal drie werkdagen is hierover duidelijkheid. Daarna beslist de cliŽnt of hij of zij bij ons in behandeling komt. Soms is het ook mogelijk een vergoeding voor de zorg via de werkgever van een cliŽnt te regelen. Indien gewenst, helpen wij de cliŽnt daarbij.
Lid NIP: de psychologen in onze praktijk zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen, de beroepsvereniging voor psychologen.
Registratiekamer: wij zijn ingeschreven als dossierhouder bij de Registratiekamer.
Prettige sfeer: cliŽnten zijn bij ons geen nummer. De praktijkruimte is zodanig ingericht dat cliŽnten zich meestal al snel op hun gemak voelen. Afspraken worden zo gepland dat cliŽnten zelden hoeven te wachten of andere cliŽnten tegenkomen in de praktijk.
Toegankelijk voor gehandicapten: de praktijk is gevestigd op een benedenverdieping en daarmee toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Goede bereikbaarheid: de praktijk is gevestigd in het Zeeheldenkwartier in Den Haag en is zowel met het openbaar vervoer als met de auto gemakkelijk te bereiken. Parkeren kan voor de deur.