NIET LEKKER IN UW VEL?

Heeft u het gevoel dat u nooit meer tijd heeft voor u zelf?
Voelt u zich somber en maakt niets u meer blij?
Kampt u met onverklaarbare lichamelijke klachten?
Heeft u steeds maar ruzie met uw partner?
Bent u bang om de straat op te gaan?
Vindt u het moeilijk om 'nee' te zeggen?
Groeien de problemen op het werk u boven het hoofd?
Heeft u moeite om keuzes te maken?
Raakt u vaak zomaar in paniek?
Voelt u zich moe en uitgeput en kan u het even niet meer aan?
Heeft u er moeite mee uw energie op een goede manier te verdelen?
Wilt u na een ingrijpende verandering opnieuw een zinvolle invulling aan uw leven geven?
Slokt het werk u zo op dat u dat uw relaties er onder gaan lijden?
Vindt u het moeilijk om uw grenzen aan te geven?
Voelt u zich ongelukkig?
Heeft u moeite met het verwerken van een verlies?
Wilt u het liefste alles onder controle houden en raakt u in paniek als er iets misloopt?
Heeft u er moeite mee dat u een dagje ouder wordt?

 

WAAROM EEN PSYCHOLOOG?

Ieder jaar zitten er 3 miljoen Nederlanders 'niet lekker in hun vel'. Gelukkig wordt het in Nederland steeds normaler dat mensen zich laten begeleiden door een professional wanneer de klachten aanhouden. Niet iedereen stapt even gemakkelijk naar een psycholoog, maar het is inmiddels wel algemeen bekend dat bij psychische klachten ondersteuning van een professional kan helpen. De psycholoog gaat samen met u kijken hoe de spanningen en knelpunten in uw leven het beste kunnen worden aangepakt. De psycholoog helpt u om op een gerichte manier aan uw psychische klachten te werken.

 

PSYCHOLOGENPRAKTIJK HELIANTHUS

Als u eenmaal hebt besloten om hulp te zoeken is het echter vaak lastig om te bepalen bij wie u moet zijn. Het is ook enigszins afhankelijk van wat soort hulp u zoekt en hoe ernstig uw klachten zijn. De wachtlijsten binnen de reguliere geestelijke gezondheidszorg zijn helaas nog steeds erg lang. Psychologenpraktijk Helianthus werkt zonder wachtlijsten. U kunt bij ons binnen 7 werkdagen na aanmelding terecht. Op het moment dat er in onze praktijk geen plaats is, zorgen wij ervoor dat u bij een ervaren collega-psycholoog terecht kunt. Al onze psychologen hebben een ruime en brede ervaring. Andere kenmerken van onze praktijk zijn:

. Zorg op maat: na een uitgebreid kennismakingsgesprek aangevuld met psychologisch onderzoek, stellen wij in overleg met u een persoonlijk behandelplan op. De behandeling is gericht op uw actuele problemen en klachten. U hoeft niet op een sofa te liggen en we gaan niet eindeloos in het verleden graven (behalve als dit uw eigen verzoek is). De behandeling is oplossingsgericht en de psycholoog kijkt samen met u naar de mogelijkheden in de toekomst. Indien nodig en gewenst overleggen wij met uw huisarts, bedrijfsarts of uw andere doorverwijzer. Degene met wie u het kennismakingsgesprek heeft, wordt in principe uw behandelaar (tenzij u of de psycholoog besluit dat het met een ander beter kan 'klikken'). Dat betekent dat u uw verhaal niet steeds opnieuw hoeft te vertellen. U kunt gelijk aan de slag.
. Kortdurende behandeling: gemiddeld gesproken omvat een behandeling ongeveer 12 sessies, mits de klachten niet te ernstig zijn en niet al langdurig bestaan.
. Doorverwijzing: indien er aanleiding toe is (de zorg wordt na een aantal sessies niet meer vergoed of uw problematiek lijkt beter te behandelen door een andere hulpverlener) kunnen wij u naar een andere hulpverlener doorverwijzen
. Advies: u kunt bij ons ook terecht voor een advies of een second opinion.
. Prettige sfeer: cliënten zijn bij ons geen nummer. De praktijkruimte is zodanig ingericht dat mensen zich meestal al snel op hun gemak voelen. Afspraken worden zo gepland dat cliënten zelden hoeven te wachten of andere cliënten tegenkomen in de praktijk.
. Privacy: uiteraard hebben onze psychologen een beroepsgeheim. Alles wat u vertelt blijft tussen u en de psycholoog, behalve als u uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming geeft voor specifieke rapportage aan een derde (bijvoorbeeld rapportage aan een bedrijfsarts). Deze rapportage krijgt u eerst zelf te zien en zonder akkoord van uw kant wordt deze niet verstuurd. Uw huisarts zien wij in principe als medebehandelaar en wordt normaal gesproken geïnformeerd, maar als u hier bezwaar tegen heeft dan doen wij dit niet.
. Toegankelijk voor gehandicapten: de praktijk is gevestigd op een benedenverdie-ping en daarmee toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
. Goede bereikbaarheid: de praktijk is gevestigd in het Zeeheldenkwartier in Den Haag en is zowel met het openbaar vervoer als met de auto gemakkelijk te bereiken. Parkeren kan voor de deur.
. Lid NIP: de psychologen in onze praktijk zijn aangesloten bij het Nederlands Insti-tuut voor Psychologen, de beroepsvereniging voor psychologen. Dit betekent dat wij gediplomeerd zijn en ons dienen te houden aan de gedragscode van de beroepsgroep.
. Registratiekamer: wij zijn ingeschreven als dossierhouder bij de Registratiekamer. Dit houdt in dat uw dossier zorgvuldig wordt behandeld.